20 maart 2015

Dingen die de meeste mensen niet weten over wenkbrauwen maar toch leuk zijn om te weten.Iedereen heeft wenkbrauwen en die van iedereen zijn anders. Wenkbrauwen vormen niet alleen je gezicht ze hebben ook nog anderen functies zoals je ogen beschermen en ze helpen je bij het vormen van emoties. In dit artikel heb ik aantal leuke weetjes over wenkbrauwen. sommige zul je misschien al weten, anderen weer niet. Enjoy !De huid rond je ogen en wenkbrauwen is ontzettend gevoelig. Vandaar dat de huid na het epileren of waxen rood kan zijn. Pas hier dus mee op. Bij het te onvoorzichtig verwijderen van de haartjes kun je de huid belasten en dan duurt het langer voor de roodheid weg is. Zorg ook dat je de haar met de wortel uit de huid verwijdert anders kan het gaan ontsteken en dat is geen fijn gevoel.

Wenkbrauwen hebben meerdere functies. Ja, ze beschermen namelijk niet alleen je ogen van vuil en regen maar ze vormen ook je gezicht en 'helpen' je bij het vormen van emoties. Ook zijn ze handig voor als je zweet, Wenkbrauwen houden het zweet tegen en vangen het op.

Wenkbrauwen veranderen mee met je leeftijd. Naar mate je ouder wordt kunnen de haartjes van je wenkbrauwen dikker op dunner worden. Net als bij de haren op je hoofd.

Er bestaan ook wenkbrauwextensions. Zoals jullie waarschijnlijk al weten zijn er extenstions voor je haar en wimpers, maar ze zijn er ook voor je wenkbrauwen.

Er zijn verschillende manieren voor het in model brengen van je wenkbrauwen. Naast het weghalen met een pincet (epileren) kun je de haren natuurlijk ook op anderen manieren weghalen. Voorbeelden hiervan zijn met draad, waxen en ontharingscreme. Je kunt het beste voor jezelf uitzoeken welke manier het best werkt voor jou.

 

Wenkbrauwen zorgen voor gezichtsherkenning. Je gezicht ziet er namelijk veel anders uit als je bijvoorbeeld geen wenkbrauwen zou hebben of als je ze ineens heel anders bij zou tekenen. Leuk om een keer te proberen voor jezelf !

Wenkbrauwen bevatten heel veel haartjes. De gemiddelde wenkbrauwen bestaan uit zo'n 250 haartjes en kunnen oplopen tot 1100 haartjes. Dit is wel als je ze nog nooit hebt geepileert.

Wenkbrauwen hebben een levensduur. Ieder wenkbrauwhaartje heeft net als gewoon haar een levensduur. Als je het haartje zelf niet verwijdert zal het er na ongeveer 4 maanden vanzelf uitvallen. De haartjes groeien dan gewoon weer aan net als bij je hoofdharen. Dit geldt trouwens ook voor wimpers.


1 opmerking:

  1. Wat een leuke weetjes! Sommige wist ik nog helemaal niet. Leuk artikel

    BeantwoordenVerwijderen