4 maart 2015

Review clinique 3 step skin cleansing set.



Ik denk dat jullie er vast wel eens van hebben gehoord, de clinique 3 stappen reinigings-set. toen ik net begon met bloggen, wat nu ongeveer 4 jaar geleden is, wilde ik deze zet al hebben. afgelopen kerst heb ik hem eeeeeindelijk gekregen. thanks to my lovely mom <3.




de set bestaat uit 3 stappen, een cleansing gel, een tonic en een créme. de set is verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten en ik heb gekozen voor 'huidtype 2'. deze variant is voor meiden met een vette T-zone en een droge huid op bijvoorbeeld de wangen. dit is trouwens niet de full-size set maar de reisset. maar hierover zal ik jullie later in het artikel meer vertellen.



laten we beginnen bij het begin, de liquid facial soap mild. dit is stap 1 van de set. de cleansing gel is een heel mild product en dat merkte ik dan ook al best snel. de brengt de gel aan op een vochtig gezicht en wrijft dit in met je handen. ik gebruik hier zelf de sonic system electrische gezichtreinigings borstel voor van clinique. (hier komt binnenkort ook een review over) maar ik heb gemerkt dat het met je handen ook prima gaat.



 stap 2 is de clarifying lotion. deze lotion heeft eigenlijk hetzelfde doel als een tonic. het haalt de laatste restjes van je make-up weg en zorgt ervoor dat je huid helemaal schoon is. ik moet wel eerlijk zeggen dat de eerste keer dat ik de lotion gebruikte ik dacht dat het heel agressief voor mijn huid was. mijn huid werd na het gebruiker ervan best rood en ik was bang dat de set niet werkte voor mijn huid. later trok dit weg nadat ik de créme had aangebracht.



stap 3 is de dramatically different moisturizing lotion. pff, een lange naam voor zo'n klein tubetje. deze créme is mijn favorieten producten van de drie. in combinatie zijn ze natuurlijk het best maar als ik een artikel opnieuw mocht kopen zou dat absoluut deze lotion zijn. deze lotion verkoeld mijn huid helemaal na het aanbrengen van de tweede stap. als de lotion is ingetrokken voelt mijn huid enorm zacht en verzorgt aan en heeft het een mooie natuurlijke glow. 



clinique raad aan om de set 2 keer per dag te gebruiken maar ik zelf gebruik de set één keer per dag omdat ik het iets te veel moeite vind voor twee keer per dag. ook belooft clinique dat je na ongeveer tien dagen resultaat zou moeten zien. ik ben hier niet te streng over geweest omdat ik de set dus niet twee-maal-daags gebruik. ik merkte na ongeveer anderhalf a twee weken echt verschil. mijn huid zag er een stuk egaler uit en voelde een stuk soepeler aan. 

zoals ik net al zei is dit dus de reisverpakking, niet de fullsize verpakking. Deze reisverpakking kost ongeveer €30,-. De liquid facial soap mild bevat 50 ml, de clarifying lotion bevat 100 ml en de dramatically different moisturizing lotion bevat 30 ml. fullsize producten kosten alle drie rond de €35,- per stuk en zijn dus dus niet in een set verkrijgbaar. De liquid facial soap mild bevat dan 400 ml, de clarifying lotion bevat 200 ml en de dramatically different moisturizing lotion bevat 125 ml. 

als je één van de drie producten los zou willen kopen als full-size zou ik zeker de derde stap aanraden. deze créme is prima los te gebruiken voor je je make-up aanbrengt of s'avonds voor het slapen. 

Zeker een aanrader dus de 3-step cleansing set van clinique. Mocht je nu niet weten welk huidtype/nummer jij het beste kunt gebruiken kun je op de site van clinique kijken of natuurlijk vragen aan een schoonheidsspecialist of huisarts. 

Mochten er meer vragen zijn over deze producten, laat het me dan zeker weten ! 

See you next time ! 
xoxo.

1 opmerking: